Sputter Sputter... - Honda Shadow Forums : Shadow Motorcycle Forum
Reply
 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 17 (permalink) Old 10-17-2012, 09:54 PM Thread Starter
Member
 
bleedingsujit's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Austintatious
Posts: 614
Sputter Sputter...

today my bike started to sputter all of a sudden on my way back home. It didn't die or anything and still idles fine but when put in any gear, it sputters badly above 20 mph as if it's misfiring. I kept rolling the throttle but it just kept jerking badly. I couldn't get it past 30 mph at all. I did a few things myself recently.
Last Sunday I:
changed oil and filter
changed air filter with K&N air filter
changed brake fluid
changed shaft drive oil
And since it might be relevant:
I had changed my spark plugs @ 7.5k miles. Bike is currently sitting at 12.7k miles.
I bought a full tank of regular gas at Chevron yesterday.
I was thinking spark plugs till i read that K&N air filter might be the one to blame. I didn't have the tools so I left the bike at my in laws place that was very close luckily. It was all fine after the service and I rode it without any issues for at least a 100 miles and now it's sputtering. Has anyone had this kinda problem in general or with the air filter?

Vicariously I....live while the whole world dies...

bleedingsujit is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 17 (permalink) Old 10-17-2012, 10:53 PM
Senior Member
 
wallasan10's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Location: Flippin, Arkansas
Posts: 1,508
How many miles after you bought that gas did it start to sputter?

2000 VT1100C Spirit, Gone but not forgotten
2009 Yamaha Stratoliner "Silver"
M Co 3/11 ACR
wallasan10 is offline  
post #3 of 17 (permalink) Old 10-17-2012, 11:03 PM
Senior Member
 
oblivion_twister's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Location: Rio Rancho NM
Posts: 1,025
if it was 100 miles on the air filter I'd say that's not the problem. More likely bad gas.
oblivion_twister is offline  
post #4 of 17 (permalink) Old 10-17-2012, 11:13 PM Thread Starter
Member
 
bleedingsujit's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Austintatious
Posts: 614
23 miles since putting new gas. I had already ridden 183 miles when I filled up yesterday at chevron which is 0.3 miles from my apt. Rode 23 miles to college this morning without a problem. On my way back, after riding about 2 more miles, it just sputtered the hell outta itself.

Vicariously I....live while the whole world dies...

bleedingsujit is offline  
post #5 of 17 (permalink) Old 10-17-2012, 11:26 PM
Senior Member
 
wallasan10's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Location: Flippin, Arkansas
Posts: 1,508
I would check my fuel filter. I bet there was something wrong with that gas.

2000 VT1100C Spirit, Gone but not forgotten
2009 Yamaha Stratoliner "Silver"
M Co 3/11 ACR
wallasan10 is offline  
post #6 of 17 (permalink) Old 10-17-2012, 11:27 PM
Senior Member
 
oblivion_twister's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Location: Rio Rancho NM
Posts: 1,025
I'd say gas, water in the gas, get some HEET or fuel system dryer
oblivion_twister is offline  
post #7 of 17 (permalink) Old 10-17-2012, 11:34 PM Thread Starter
Member
 
bleedingsujit's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Austintatious
Posts: 614
I didn't think the gas I bought could be doing this because I've been buying my gas there for nearly 2 years now. never had a problem. I also doubt my fuel filter would need replacing so soon. Does anyone know a common place where I would find this heet water remover? once again guys, thanks for all the input.

Vicariously I....live while the whole world dies...

bleedingsujit is offline  
post #8 of 17 (permalink) Old 10-18-2012, 12:49 AM
Member
 
Join Date: Sep 2012
Location: Northern California
Posts: 274
Clogged gas tank vent can cause suction in the tank and prevent fuel flow, and thus sputtering. Park for a while the vacuum is relieved until you drive far enough again.
Rock is offline  
post #9 of 17 (permalink) Old 10-18-2012, 01:11 AM
Senior Member
 
wallasan10's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Location: Flippin, Arkansas
Posts: 1,508
Quote:
Originally Posted by bleedingsujit View Post
I didn't think the gas I bought could be doing this because I've been buying my gas there for nearly 2 years now.
But you have no way of knowing where te last load came from.

2000 VT1100C Spirit, Gone but not forgotten
2009 Yamaha Stratoliner "Silver"
M Co 3/11 ACR
wallasan10 is offline  
post #10 of 17 (permalink) Old 10-18-2012, 03:12 AM
Senior Member
 
Dauntae's Avatar
 
Join Date: Aug 2010
Location: Mass.
Posts: 2,252
One way to see if it's the vent tube on the gas tank, When it's starting to sputter shut it down and open the tank cap, If it makes that vacuum noise like the tank is sucking in air when you open the tank it has vacuum in it, After the cam is put back on it should run good until it starts to get vacuum again from the fuel being used. When you worked on it maybe you pinched the vent hose between something and it's not venting.

Dauntae

2001 Shadow Spirit 1100 Cobra highway bars Kury ISO grips w custom weighted bar ends ,a VTX headlight and Kury Large ISO pegs but the best addition, Riding bell from Kathy M

I laugh in the face of danger, then I hide until it goes away


The book of John Hopkins map
http://www.travellerspoint.com/membe.../tripid/365293
Dauntae is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply



Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Honda Shadow Forums : Shadow Motorcycle Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome