Problems... - Page 4 - Honda Shadow Forums : Shadow Motorcycle Forum

Reply
 
LinkBack Thread Tools
Old 11-29-2012, 08:39 PM   #31 (permalink)
Member
 
SuperiorKolours's Avatar
 
Join Date: Oct 2012
Location: NC
Posts: 431
Garage
Default

Quote:
Originally Posted by SkullCrusher View Post
Run it with the tank open.

Tanks has to breath in to let gas out. Plugged tank breather will cause vacuum in the tank to prevent gas from flowing. Also, when it heats up, bogs and dies open the bowl drains and see if its getting gas. Bogging out means its either starving or choking.
Hmm good idea, thanks.
__________________
SuperiorKolours is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 11-30-2012, 01:31 PM   #32 (permalink)
Member
 
Join Date: Aug 2012
Location: Squamish,B.C
Posts: 202
Default

There's only 1 place all these problems can happen thats in the cylinder. If your blowing white or blue smoke it's all happening in your cylinder. If you have gas in your oil its happening in the cylinder. All these problems indicate a blown head gasket or rings or valve seals depending which one or combination of is happening. Could be a crack some where too. So you need to clear up what you see then we can help you. The not starting might be low compression again in the cylinder. Doing a compression test will eleminate or confirm that.
vonh is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 11-30-2012, 03:45 PM   #33 (permalink)
Senior Member
 
Scaredofmyownshadow's Avatar
 
Join Date: Oct 2012
Location: Evansville, Indiana
Posts: 2,113
Default

Quote:
Originally Posted by vonh View Post
There's only 1 place all these problems can happen thats in the cylinder. If your blowing white or blue smoke it's all happening in your cylinder. If you have gas in your oil its happening in the cylinder. All these problems indicate a blown head gasket or rings or valve seals depending which one or combination of is happening. Could be a crack some where too. So you need to clear up what you see then we can help you. The not starting might be low compression again in the cylinder. Doing a compression test will eleminate or confirm that.
The gas in the oil is there because he rode it home on one cylinder. The carb was dumping gas in as it was supposed to do, but there was no fire. Dump a bunch of gas with no spark and you will have that.


Sent from my iPhone using MO Free
__________________
2002 750 ACE DELUXE
Scaredofmyownshadow is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 11-30-2012, 04:18 PM   #34 (permalink)
Member
 
SuperiorKolours's Avatar
 
Join Date: Oct 2012
Location: NC
Posts: 431
Garage
Default

Quote:
Originally Posted by Scaredofmyownshadow View Post
The gas in the oil is there because he rode it home on one cylinder. The carb was dumping gas in as it was supposed to do, but there was no fire. Dump a bunch of gas with no spark and you will have that.


Sent from my iPhone using MO Free
I changed the oil though.

Sent from my PC36100 using Motorcycle.com Free App
__________________
SuperiorKolours is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 11-30-2012, 06:31 PM   #35 (permalink)
Member
 
04LowShadow's Avatar
 
Join Date: Oct 2012
Location: Mount Dora, FL
Posts: 320
Default

What ever you do, do one thing at a time. If you try to fix to many things at once and it goes south you wont know what cause the problem to get worse.
If you blew a head gasket you would know it. Blue or white smoke constantly. At idle and while cruising. If there is water in the oil or vis versa the dip stick would look like mud and or you coolant tank would look the same.
Im sorry I dont have any ideas as to where to start other than back track your steps when it went south and began to run like crap. Start at that point.
__________________
04 Aero 750
Cobra HP Pro Exhaust,Wrapped
De-snorkeled,K&N AF, Dyno Jet JK
Blue Collar Bobbers 31" Drag bars and Risers, Avon Grips,Baron Tach
Goodrich Braided SS/Black Teflon front brake line, EBC HH Front brakes/EBC Rear shoes
ScootMods 4" Control Extensions
ScootWorks Front/Rear 1.5 Lowering Kit
Shaved Stock Seat (Self made)
Flush Mount Tag (Self made)

04LowShadow is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 12-02-2012, 08:18 PM   #36 (permalink)
Member
 
SuperiorKolours's Avatar
 
Join Date: Oct 2012
Location: NC
Posts: 431
Garage
Default Update

Ok so I did a compression test with a cold engine. Does it have to be at normal running temp. to expose a leak? Front was 160 psi rear was 150 psi. No drop in pressure over a period of 5 minutes in either cylinder.

Hmm, now what?

Should I still do a leak down test?
__________________
SuperiorKolours is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 12-02-2012, 08:35 PM   #37 (permalink)
Member
 
SuperiorKolours's Avatar
 
Join Date: Oct 2012
Location: NC
Posts: 431
Garage
Default

I just talked to my buddy, he said he was having the same problem on a Virago and it turned out to be the CDI box. Hmm
__________________
SuperiorKolours is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 12-02-2012, 09:18 PM   #38 (permalink)
Member
 
SuperiorKolours's Avatar
 
Join Date: Oct 2012
Location: NC
Posts: 431
Garage
Default

Found this on another forum...

"97' adventurer stops running after reaching running temp. When starting for the 1st time after overnight sit the bike starts first hit of starter button and runs normal until running temp is reached then shuts off like turning off the key switch, at this time the motor will crank but will not start. After a timely wait of ten minute or so it will start, run normal then die out, running time is shorter than the first. It appears the bike has to cool down to get it started again.This is my 1st major problem with the bike it has been very dependable since new. In the forum I've read about the coils but not much about the igniter or igniter pick up. When going bad what kind of problems will they cause? The igniter or (computer i was told by the triumph dealer )cost $700 with tax, thats very pricey for such a small board. Anyway any input is appreciated.......Today was the first chance to work on the bike. The ignition pick up was bad. The measured resistance was perfect until motor was at running temperature then the circuit opened shutting off the motor. I was lucky the dealer had one in stock for 59.95 and the gasket for 5.99. Its back to business as usual. Thanks to the guys who replied."

This might be the problem I am having...
__________________

Last edited by SuperiorKolours; 12-02-2012 at 09:58 PM.
SuperiorKolours is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 12-02-2012, 09:46 PM   #39 (permalink)
Senior Member
 
John Hopkins's Avatar
 
Join Date: Sep 2011
Location: Tredegar,South Wales, near England, not far from Scotland.
Posts: 4,671
Default

Well done, that was a difficult thing to find, so if you can do it without dislocating your shoulder...Give yourself a pat on the back..

John.
__________________
Beauty is only skin deep but ugly goes right to the bone.
John Hopkins is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 12-02-2012, 09:56 PM   #40 (permalink)
Member
 
SuperiorKolours's Avatar
 
Join Date: Oct 2012
Location: NC
Posts: 431
Garage
Default

Quote:
Originally Posted by John Hopkins View Post
Well done, that was a difficult thing to find, so if you can do it without dislocating your shoulder...Give yourself a pat on the back..

John.
No I didnt fix my bike yet, I just found that and quoted it from another forum. Its the same problem I am having, so it might be that...
__________________
SuperiorKolours is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Honda Shadow Forums : Shadow Motorcycle Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -4. The time now is 10:16 AM.



Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Garage Plus vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.
Motorcycle News, Videos and Reviews
Honda Grom Forum Harley Davidson Forum Honda 600RR Kawasaki Forum Yamaha R6 Forum Yamaha FZ-09 Forum
1199 Panigale Forum Roadglide Forum Honda CBR1000 Forum Vulcan Forum Yamaha R1 Forum Yamaha R3 Forum
Ducati Monster Forum Harley Forums Honda CBR250R Forum ZX10R Forum Star Raider Forum Yamaha Viking Forum
Suzuki GSXR Forum V-Rod Forums Honda Shadow Forum Kawasaki Motorcycle Forum Star Warrior Forum KTM Duke 390 Forum
SV650 Forum BMW S1000RR Forum Honda Fury Forum Kawasaki Versys Forum Drag Racing Forum Ducati 899 Panigale Forum
Suzuki V-Strom BMW K1600 Triumph Forum Victory Forums Sportbikes BMW NineT Forum
Volusia Forum BMW F800 Forum Triumph 675 Forum MV Agusta Forum HD Street Forum Suzuki GW250 Forum
Yamaha Motorcycles Victory Gunner Forum Honda Vultus Forum HD LiveWire Forum Ninja H2 Forum Ducati Scrambler Forum