83 VT750C Hang idle + high idle - Honda Shadow Forums : Shadow Motorcycle Forum
 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 4 (permalink) Old 02-28-2016, 07:53 PM Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: Feb 2015
Posts: 12
83 VT750C Hang idle + high idle

Hey everyone, I have a 83 vt750 that revs up just fine but very slowly returns and also has a high idle. It has aftermarket pipes, but is jetted up one size to a pilot 40. Here's what I've checked so far:

Air filter is clean, all vacuum connections are in and all boots are tight, checked for air leaks around the boots and didnt seem to get any revving up. Choke cables are adjusted and cleaned a bit with wd40.

Now here's the interesting thing is that when I remove the choke cables and the start the bike, it idles lower and doesn't hang or come down slowly. I put the choke cables back in the carbs and then the problem comes back.

Am I just not doing a proper cleaning of the chokes or is there another problem?

Thanks for any help!

85Shadow1100 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 4 (permalink) Old 02-28-2016, 08:10 PM
Senior Member
 
smilie's Avatar
 
Join Date: Jul 2013
Location: Northern Illinois
Posts: 6,590
Garage
What you describe is usually from a lean condition. I don't know the cause, but I think that's what you have going on. Maybe a plugged A/F passage?


http://2007 Shadow Spirit VT750C2, Ride bell by h13man, Ride cross by Capt D

Last edited by smilie; 02-28-2016 at 08:12 PM.
smilie is offline  
post #3 of 4 (permalink) Old 02-28-2016, 09:53 PM
Senior Member
 
jwinker's Avatar
 
Join Date: Feb 2013
Location: St. Paul, MN
Posts: 4,011
Garage
I says to the doctor, I says "Hey Doc, it hurts when I do this..." And the doc looks at me and the doc, he says, "Well, stop doing that."

Thank you, thank you. I'll be here all week. Try the veal.

Does it behave CORRECTLY with the choke cable(s) disconnected? Or does it just behave better?



There's no such thing as "Spare Time" or "Free Time" or "Down Time."
Time is time. All you have is "Life Time." GO.
-- Henry Rollins
jwinker is offline  
 
post #4 of 4 (permalink) Old 02-28-2016, 10:41 PM Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: Feb 2015
Posts: 12
I didn't ride it, but when I brought up the rpm it didn't slowly drop, it fell normally and the idle was also in the right area.
85Shadow1100 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Honda Shadow Forums : Shadow Motorcycle Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
hang Idle: diagnosis ideas 85vt700c RustDeamon Technical Discussion 8 05-24-2013 08:03 AM
'83 Shadow VT750C Fuel Cut at high RPM rayhause Member Introductions 0 05-04-2013 04:46 PM
First motocycle, Idle rise/rpms hang Corporal D Member Introductions 5 04-29-2013 01:10 PM
83 shadow 750 no high idle on cold start razeworld2009 Technical Discussion 5 02-14-2013 09:03 PM
Slight Hang idle BillyC Technical Discussion 0 05-30-2011 04:12 PM

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome