Turn Signal issue - Honda Shadow Forums : Shadow Motorcycle Forum
Reply
 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 29 (permalink) Old 05-18-2019, 05:16 PM Thread Starter
Member
 
Dave O's Avatar
 
Join Date: Nov 2018
Model: Ace Tourer 1100
Year: 2001
Location: NW Florida
Posts: 48
Garage
Question Turn Signal issue

Ok, got my lights re-wired and The front LED work with the rear lights not plugged in. The rear lights don't come on at all. parking or turn. I don't have the brake light on yet. Checked all the fuses and they are good. I can't seem to see what I'm missing.

Dave O is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 29 (permalink) Old 05-18-2019, 05:37 PM
Senior Member
 
smilie's Avatar
 
Join Date: Jul 2013
Location: Northern Illinois
Posts: 6,553
Garage
Sounds like you may have them wired incorrectly. Check the wires coming back to the rear signals and see if you have power to them. If so, rewire the rears and try again. Are the rears LED also?


http://2007 Shadow Spirit VT750C2, Ride bell by h13man, Ride cross by Capt D
smilie is offline  
post #3 of 29 (permalink) Old 05-18-2019, 06:42 PM Thread Starter
Member
 
Dave O's Avatar
 
Join Date: Nov 2018
Model: Ace Tourer 1100
Year: 2001
Location: NW Florida
Posts: 48
Garage
At first yes it was bulbs in the back. Just picked up some LED signals for the back. They light up but they don't split left or right. Just on or off
Dave O is offline  
 
post #4 of 29 (permalink) Old 05-18-2019, 07:02 PM
Senior Member
 
smilie's Avatar
 
Join Date: Jul 2013
Location: Northern Illinois
Posts: 6,553
Garage
Quote:
Originally Posted by Dave O View Post
At first yes it was bulbs in the back. Just picked up some LED signals for the back. They light up but they don't split left or right. Just on or off
Is that to say you have running lights, but no rear turn signals? When activated do the fronts blink, but not the rears?

http://2007 Shadow Spirit VT750C2, Ride bell by h13man, Ride cross by Capt D
smilie is offline  
post #5 of 29 (permalink) Old 05-18-2019, 07:29 PM Thread Starter
Member
 
Dave O's Avatar
 
Join Date: Nov 2018
Model: Ace Tourer 1100
Year: 2001
Location: NW Florida
Posts: 48
Garage
Quote:
Originally Posted by smilie View Post
Is that to say you have running lights, but no rear turn signals? When activated do the fronts blink, but not the rears?
Currently the front LED signals are lit up like parking lights. They flash when activated. The rear LED signals do not light up like they are parking lights. When activated either left or right, both rear signals flash.
Dave O is offline  
post #6 of 29 (permalink) Old 05-18-2019, 08:14 PM
Senior Member
 
smurfy71's Avatar
 
Join Date: Nov 2015
Location: Kingston, Ontario
Posts: 5,623
Garage
Quote:
Originally Posted by Dave O View Post
Currently the front LED signals are lit up like parking lights. They flash when activated. The rear LED signals do not light up like they are parking lights. When activated either left or right, both rear signals flash.


Unless you changed the wiring of the rears, thatís how they work.


Sitting on my VTX making Vroom Vroom noises.

https://www.vtxoa.com/forums/members...4-img-1373.jpg

2006 Shadow Aero 750, "Audrey" - Jan 2017 BOTM - Sold Oct 2018

2008 VTX 1300T - Oct 2018 Co-BOTM

smurfy71 is offline  
post #7 of 29 (permalink) Old 05-18-2019, 08:17 PM Thread Starter
Member
 
Dave O's Avatar
 
Join Date: Nov 2018
Model: Ace Tourer 1100
Year: 2001
Location: NW Florida
Posts: 48
Garage
Quote:
Originally Posted by smurfy71 View Post
Unless you changed the wiring of the rears, thatís how they work.


Sitting on my VTX making Vroom Vroom noises.

https://www.vtxoa.com/forums/members...4-img-1373.jpg
No wires were changed the rear light act like hazards instead or directional.
Dave O is offline  
post #8 of 29 (permalink) Old 05-18-2019, 08:42 PM
Senior Member
 
smilie's Avatar
 
Join Date: Jul 2013
Location: Northern Illinois
Posts: 6,553
Garage
I think you've got wires switched up going to the rear signals. Maybe you're feeding power to the ground wires of the rear signals?

http://2007 Shadow Spirit VT750C2, Ride bell by h13man, Ride cross by Capt D
smilie is offline  
post #9 of 29 (permalink) Old 05-18-2019, 08:47 PM Thread Starter
Member
 
Dave O's Avatar
 
Join Date: Nov 2018
Model: Ace Tourer 1100
Year: 2001
Location: NW Florida
Posts: 48
Garage
I've been following my wire diagram. As best I can tell its accurate. Green to ground and light blue and orange to positive.
Dave O is offline  
post #10 of 29 (permalink) Old 05-18-2019, 08:51 PM
Senior Member
 
smilie's Avatar
 
Join Date: Jul 2013
Location: Northern Illinois
Posts: 6,553
Garage
Some here who have gone to LEDs have had to install a diode for them to function properly. My rear turns are the only bulbs that haven't been switched, just to avoid that situation. When I installed LEDs in my front running lights I had hyperflash, but fixed that issue with a 2 wire electronic flasher unit.


http://2007 Shadow Spirit VT750C2, Ride bell by h13man, Ride cross by Capt D
smilie is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Honda Shadow Forums : Shadow Motorcycle Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
** Rear Turn Signal Electrical Issue ** Help Electrical Guru's steeve725 Technical Discussion 7 11-04-2010 12:12 AM
Turn Signal/ Park Light issue : Solved Nitro2u Technical Discussion 1 07-19-2010 05:31 AM
rear turn signal to turn signal/running light conversion Shadowin'WNC Technical Discussion 3 02-18-2010 04:54 PM
Turn Signal and Running lights issue GreenChevelleSS Technical Discussion 4 07-16-2008 08:44 PM
2001 Honda Shadow Spirit 750cc Rear Left Turn Signal issue zantezante Technical Discussion 2 10-31-2007 07:08 PM

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome